Krievijas parlamenta spīkers rosina atņemt pilsonību kara Ukrainā pretiniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Krievijas parlamenta apakšnama spīkers Vjačeslavs Volodins pirmdien rosināja atņemt pilsonību cilvēkiem, kas iestājas pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, kā piemēru minot žurnālisti, kas Kremļa telekanāla ziņu pārraides ēterā sarīkoja pretkara akciju.

"Lielais vairums mūsu pilsoņu atbalsta īpašo militāro operāciju Ukrainā, viņi saprot tās nepieciešamību mūsu valsts un mūsu tautas drošībai. Bet ir arī tie, kas uzvedas gļēvi, nodevīgi," klāstīja Valsts domes spīkers.

"Diemžēl attiecībā uz šādiem "Krievijas Federācijas pilsoņiem" nav procedūru, lai atņemtu viņiem pilsonību un liegtu ieceļot valstī. Bet varbūt tas būtu labi," savā "Telegram" kanālā rosināja Volodins.

"Kā jums šķiet?" viņš vaicāja saviem sekotājiem.

Lai ilustrētu savu ideju, Volodins minēja žurnālisti Marinu Ovsjaņņikovu, kas kļuva slavena marta vidū, kad Pirmā kanāla ziņu ēterā pēkšņi nostājās diktorei aiz muguras ar pretkara plakātu un izsauca pretkara saukļus.

Ovsjaņņikova pameta darbu Pirmajā kanālā un tagad ir Vācijas laikraksta "Die Welt" Ukrainas un Krievijas korespondente.

"Tagad viņa strādās vienas NATO valsts labā, attaisnos bruņojuma piegādes ukraiņu neonacistiem, algotņu nosūtīšanu, kas karos pret mūsu karavīriem un virsniekiem, attaisnos Krievijas Federācijai noteiktās sankcijas," biedēja spīkers.

Kremlis pēdējo nedēļu laikā pastiprinājis represijas, arestējis tūkstošiem protestētāju, nobloķējis neatkarīgos medijus un sociālos tīklus.

Kara pretinieki tiek pastāvīgi dēmonizēti, uz kritiķu dzīvokļu durvīm ar aerosola krāsām tiek uzpūsti draudu vēstījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu