Atslepenotos dokumentos vēstīts par starpzvaigžņu objektu, kas 2014. gadā uzsprādzis virs Zemes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Uguns bumba, kas 2014. gadā izgaismoja debesis virs Papua Jaungvinejas, patiesībā bija ļoti ātri lidojošs objekts no citas zvaigžņu sistēmas. Tā vēstīts nesen atslepenotos ASV valdības dokumentos.

Šis starpzvaigžņu objekts bija 45 centimetrus apkārtmērā liels meteorīts, kas 2014. gada 8. janvārī ar 210 tūkstošus kilometru stundā lielu ātrumu ielidoja Zemes atmosfērā un uzsprāga. 2019. gada pētījumā rakstīts, ka meteorīta lidošanas ātrums pārsniedza meteorītu vidējo lidošanas ātrumu savās orbītās mūsu Saules sistēmā.

Pētījumā arī minēts, ka pastāv 99% liela iespēja, ka meteorīts radies tālu aiz mūsu Saules sistēmas robežām.

Par spīti astronomu pārliecinātajam viedoklim, šis pētījums nekad netika recenzēts un publicēts zinātnisk žurnālā. Kā arī datus, kas bija nepieciešami, lai apstiprinātu pētnieku aprēķinus, ASV valdība padarīja slepenus, rakstīts izdevumā “Vice”.

Tagad zinātnieki beidzot oficiāli apstiprinājuši 2019. gada pētījumā atklāto. Šis apstiprinājums 2014. gada meteorītu padara par pirmo zināmo starpzvaigžņu objektu, kas ielidojis mūsu Saules sistēmā. Vairākus gadus vēlāk tika novērots slavenais objekts “Oumuamua” - cigāra formas objekts, kas arī lidoja pārāk ātri, lai varētu būt cēlies Saules sistēmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu