VDD izmeklēti astoņi kriminālprocesi pret deviņām personām par spiegošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts drošības dienests (VDD) līdz aprīļa vidum izmeklējis un turpina izmeklēt astoņus kriminālprocesus pret deviņām personām par spiegošanu.

Pēdējā no sāktajām lietām februārī aizdomās par spiegošanu Baltkrievijas specdienesta interesēs aizturēts Baltkrievijas pilsonis. Savukārt pārējos kriminālprocesos vai nu stājies spēkā notiesājošs spriedums, vai arī tie atrodas prokuratūrā vai tiesā un VDD vairs nav to virzītājs, aģentūra LETA noskaidroja VDD.

Ņemot vērā izmeklēšanas un pretizlūkošanas intereses, VDD nevar sniegt informāciju par visām saistībā ar aizdomām par spiegošanu dienesta redzeslokā nonākušām personām vai to skaitu.

"Veicot šādu personu darbību izpēti, VDD savā rīcībā iegūst informāciju par Latvijai nedraudzīgo ārvalstu specdienestu interesēm, metodēm u.tml., vienlaikus kontrolējot, lai konkrētās personas ar savām darbībām nekaitē Latvijas nacionālās drošības interesēm," norādīja dienestā.

VDD informējot sabiedrību par tā redzeslokā nonākušiem spiegošanas gadījumiem tikai tad, kad informācijas publiskošana nevar kaitēt VDD izmeklēšanas vai pretizlūkošanas interesēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu