Sākas Rīgas restorānu nedēļa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Restorāns. Ilustratīvs foto
Restorāns. Ilustratīvs foto Foto: LETA

No pirmdienas, 18. aprīļa, līdz 1.maijam notiks pavasara Rīgas restorānu nedēļa, informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras galvenā projektu vadītāja Ance Tarvida.

Šogad pasākumā piedalīsies vairāk nekā 30 Rīgas restorānu, apmeklētājiem piedāvājot unikālu ēdienkarti, kas īpaši radīta šim pasākumam.

Latvijas Restorānu biedrības valdes loceklis Ēriks Dreibants min, ka restorānu nedēļas piedāvājumos dominē mūsdienu latviešu virtuvei raksturīgi produkti, tomēr šogad ēdienkartēs atrodami arī vairāki ārvalstu virtuvēm raksturīgi akcenti, līdz ar to apmeklētājiem ir plašākas izvēles iespējas.

Maltītes 30 eiro vērtībā sagatavojuši vairāki restorāni, tostarp "3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt"", "5 elementi", "Amber", "AOK City", "CUT", "DOM", "Esplanāde", "Entresol", "Fabrikas restorāns", "Garage", "Grand Palace Hotel" restorāns, "Ferma", "Kaļķu vārti", "Kolonāde. Mūsu stāsti…", "La Kanna", "Mio", "Ogle", "Osta", "Rosemarine", "Rūm. sarunu bārs", "Snob", "Steiku Haoss", "Two more beers", "Whitehouse" un "Zilā govs".

Savukārt pavasara Rīgas restorānu nedēļas ēdienkarte 25 eiro vērtībā būs pieejama restorānos "AC Lounge", "B-Bārs", "Beef room", "Bon Vivant", "Čemodāns", "Duvel's Pub", "OZO" un "Tinto".

Trīs kārtu maltīti 20 eiro vērtībā piedāvās restorāni "Cabo Cafe" un "Medus".

Iepriekšējais "Rīgas restorānu nedēļas" pasākums notika 2020.gada rudenī. Pēc tam pasākuma rīkošanu būtiski ietekmēja "Covid-19" ierobežošanas pasākumi.

Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra. Pasākuma mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes.

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs norāda, ka aģentūras mērķis šogad ir palīdzēt tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumiem iespējami ātrāk atgūties no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, un Rīgas restorānu nedēļa ir viens no pirmajiem soļiem šī mērķa sasniegšanā.

Ar restorānu nedēļas ēdienkartēm var iepazīties "LiveRiga" mājaslapā, un restorānu piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu