Skūpsts, "Slava Ukraini". Saseksas hercogi emocionāli atklāj "Invictus games"

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Pēc divu gadu ilgas pandēmijas pauzes Hāgā atsākas "Invictus Games", kuru patrons aizvien ir princis Harijs (37), kurš arī šīs spēles izveidoja 2014. gadā. Šī iemesla dēļ Saseksas hercogi bija ieradušies Nīderlandē, lai svinīgi atklātu sporta spēles.

"Invictus Games" ir starptautisks sporta pasākums militārpersonām, kas ievainotas, saskārušās ar nopietnām veselības problēmām, - gan dienējošām, gan veterāniem. Vārds "Invictus" nozīmē "neuzvarēts", kas izvēlēts kā sportistu cīņas gara iemiesojums un tas, ko viņi var sasniegt pēc šīm fiziskajām traumām.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Saseksas hercogiene (40) un princis Harijs (37) "Invictus Games" atklāšanas ceremonijā ieradās, sadevušies rokās.  Princis Harijs šim pasākumam bija ģērbies pelēkā uzvalkā bez kaklasaites, savukārt Megana bija tērpusies baltā topā un melnās biksēs.

Princis Harijs iesāka savu publisko runu, pirmkārt sirsnīgi noskūpstot savu sievu Meganu. 

Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Harijs savā runā izteica apbrīnu un pazemību paralimpiešiem, iepinot tekstā arī savu dēlu Ārčiju: "Lai būtu labs paraugs, kāds esat jūs katrs, ir vajadzīgs spēks un drosme. Kad es runāju ar savu dēlu Ārčiju par to, kas viņš vēlas būt, kad  izaugs liels, - dažas dienas viņš vēlas būt astronauts, citas dienas pilots... Bet es viņam atgādinu, ka neatkarīgi no tā, kas vēlies būt, vissvarīgākais ir tavs raksturs, un nekas nepadarīs viņa mammu un mani lepnāku, kā redzēt, ka viņam ir tāds raksturs, kādu mēs redzam šodien sacensību dalībniekiem!"

Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Arī Megana izmantoja iespēju visus sveikt no skatuves un savā runā pat pieminēja Ukrainas tautas ciešanas un karu. "Mēs ar vīru zinām, ka, lai nokļūtu šeit, visiem ir bijis grūti gan fiziski, gan emocionāli. Īpaši Ukrainu pārstāvošajai komandai, ar kuru kopā mēs visi šeit stāvam. Slava Ukraini! Bet es noteikti arī zinu, ka katrs mirklis, kas bija vajadzīgs, lai nokļūtu šeit, būs tā vērts, jo tieši šeit, "Invictus Games", mēs godinām jūsu centienus, kalpošanu savai valstij, ģimenei un arī sabiedrībai ārpus spēles lauka."

Foto: AFP/Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu