Vai platīna jubileja notiks bez karalienes Elizabetes II?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Karaliene, kurai šonedēļ apritēs 96 gadi, savas jubilejas laikā, visticamāk, neuzstāsies publiski, jo viņas veselība ir īpaši saudzējama, raksta "Telegraph".

Mobilitātes jeb pārvietošanās grūtību dēļ viņa jau neieradās tradicionālajā Lieldienu svētdienas dievkalpojumā Vindzoras pilī.

Cerams, ka viņa vismaz jubilejas laikā varēs piedalīties "Trooping the Color" gājienā un parādīties uz balkona kopā ar ģimeni, ziņo "Telegraph".

95 gadus vecā monarha cīņa ar COVID-19 šī gada sākumā viņu ir "izsmēlusi", kas nozīmē, ka viņas apmeklēšana karaliskajos pasākumos būs "prēmija", nevis garantēta, raksta The Mail on Sunday: "Ja Viņas Majestāte apmeklēs kādu pasākumu, tas tiks izlemts tajā dienā un viņu pavadīs vēl kāds karaliskās ģimenes pārstāvis."

Karaliene pēdējo reizi publiski manīta 29. martā sava mūžībā aizgājušā vīra prinča Filipa piemiņas pasākumā.

Karaliene arī pirmo reizi 52 gadu laikā nepiedalījās ikgadējā Lieldienu svētdienas dievkalpojumā Vindzorā.

Sabiedrību satrauc karalienes veselība, tomēr, aplūkojot viņas slimību vēsturi, nākas secināt, ka viņa tomēr ir "ciets rieksts".  

Šogad aizrit 70. gadskārta, kopš tronī kāpa pašreizējā Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Karaliene Elizabete II kļūst par pirmo britu monarhu, kurš sasniedzis platīna jubileju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu