Karalienes veselības vēsture vēsta, ka monarhs ir "ciets rieksts" (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sipa/AFP/Scanpix

Kā jau ziņots, pasaulē visilgāk valdošā monarha, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II COVID-19 tests svētdien bija pozitīvs. Sabiedrību satrauc karalienes veselība, tomēr, aplūkojot viņas slimību vēsturi, nākas secināt, ka viņa tomēr ir "ciets rieksts".

Kamēr Bekingemas pils cenšas izvairīties no sīkākas informācijas par viņas veselību izpaušanas, apgalvojot, ka medicīniskās lietas ir privātas, aplūkosim karalienes slimību vēsturi. 

*COVID: "Karalienes COVID tests šodien ir pozitīvs," paziņoja Bekingemas pils. "Viņas Majestātei ir viegli saaukstēšanās simptomi, taču viņa plāno turpināt savus pienākumus Vindzorā arī nākamajā nedēļā." Protams, viņa turpinās saņemt medicīnisko palīdzību un ievēros visas atbilstošās ārsta norādes.

* Muguras sastiepums: pērnā gada novembrī karaliene gūtas traumas dēļ nevarēja apmeklēt karavīru piemiņas pasākumu Lielbritānijā. Bet jau pēc trim dienām viņa atgriezās darbā Vindzorā.  Ārsti norādīja, ka karaliene rīkojusies pareizi, neapmeklējot piemiņas pasākumu, kurā viņai vairākas stundas būtu jāstāv kājās.

* Saudzējot veselību — oktobra beigās Elizabete atteicās no dalības COP26 samitā Glāzgovā, ievērojot ārstu ieteikumus atpūsties. 

* Izmeklēšana un nakšņošana slimnīcā: Elizabete 2021. gada oktobrī pavadīja nakti slimnīcā. Pēdējo astoņu gadu laikā šī bija pirmā reize, kad karaliene tikusi hospitalizēta Bekingemas pils to nosauca par "iepriekš ieplānotu veselības izmeklēšanu”. Nākamajā dienā viņa atgriezās Vindzoras pilī. Pēc šī notikuma karaliene negaidīti atcēla plānoto ceļojumu uz Ziemeļīriju.

* Alkohols un jāšana: 95 gadus vecā Lielbritānijas karaliene Elizabete II nolēmusi pilnībā pārtraukt alkohola lietošanu. Iemesls esot ārsta ieteikums. Izvairīšanās no alkohola nav saistīta ar kādu slimību, bet gan ar profilaksi, lai karaliene būtu pēc iespējas veselīgāka un justos labāk pirms svinībām par godu savas valdīšanas 70. gadadienai. Arī karalienes iemīļotā jāšana uz laiku jāiepauzē.

*Acu katarakta: 2018. gadā Elizabetei, kurai toreiz bija 92 gadi, tika veikta veiksmīga acs kataraktas likvidēšanas operācija.

* Smaga saaukstēšanās: 2016. gadā, deviņdesmit gadu vecumā Elizabete II un viņas vīrs, princis  Filips smagi saaukstējās. Pirmo reizi desmitgadē viņa neapmeklēja tradicionālo Ziemassvētku dievkalpojumu.

* Gastroenterīts: 2013. gadā, 86 gadu vecumā karalienei tika ārstēts gastroenterīta. Gastroenterīts ir kuņģa un tievās zarnas iekaisums, kura simptomi ierasti ir vemšana, caureja un ķermeņa atūdeņošanās.

* Muguras sastiepums: 2006. gadā Elizabete II sastieptas muguras dēļ atcēla futbola kluba “Arsenal” jaunā stadiona apmeklējumu.

* Gripa: 1993. gada martā karaliene atcēla savu piedalīšanos vairākos oficiālos pasākumos gripas dēļ.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu