SPKC: Latvijā palielinājusies gripas izplatība; pagājušajā nedēļā reģistrēti 64 gadījumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Gripas izplatība Latvijā palielinājusies - iepriekšējā nedēļā ģimenes ārstu praksēs reģistrēti 64 gripas gadījumi jeb vidēji 99,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Kā atgādina SPKC, 14. nedēļā bija 47,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Par gripas gadījumiem ziņoja ģimenes ārsti Jelgavā, Daugavpilī, Jūrmalā, Rīgā, Liepājā un Gulbenē. Daugavpilī, Jelgavā un Jūrmalā gripas intensitāte bija virs 100 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotājiem.

SPKC informē, ka slimnīcas ziņoja par 39 stacionētiem pacientiem saistībā ar gripu: Valmierā hospitalizēti 14 saslimušie, Rīgā - 13, Daugavpilī - 10, Liepājā un Jēkabpilī pa vienam saslimušajam. Vairāk kā puse no hospitalizētajiem pacientiem bija bērni vecumā līdz 14 gadiem.

SPKC atgādina, ka vislabākā aizsardzība pret gripu un gripas izraisītām komplikācijām ir vakcinācija un nav par vēlu vakcinēties arī tagad, īpaši visiem riska grupu pārstāvjiem, un tiem, kuriem plānots saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, piemēram, plānveida operācijas vai ārstēšanās stacionārā ārstniecības iestādē.

Jau ziņots, ka šobrīd vakcināciju pret gripu valsts apmaksā ikvienam iedzīvotājam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu