Foto ⟩ Pie Krievijas vēstniecības Rīgā sievietes protestē pret kara noziegumiem Ukrainā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviešu protesta akcija pret Krievijas barbarismu Ukrainā
Sieviešu protesta akcija pret Krievijas barbarismu Ukrainā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien, 20. aprīlī, pie Krievijas vēstniecības Rīgā norisinājās protesta akcija pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā, kurā "asiņojošas" sievietes ar aizsegtām sejām un aiz muguras sasietām rokām simboliski ilustrēja seksuālās vardarbības nežēlību Ukrainā.

Portāls TVNET novēroja, ka protestā piedalījās vairāk nekā 50 sievietes. Protesta akcija notika apmēram 30 minūtes. Akcijas norisi uzraudzīja policija.

Kā atgādināja protesta akcijas rīkotāji - līdzīgas akcijas, solidarizējoties ar Ukrainas sievietēm, kas cietušas no seksuālās vardarbības, jau norisinājušās Viļņā un Tallinā.

Seksuālā vardarbība ir vēl viens Krievijas armijas ierocis, ko sistemātiski izmanto pret civiliedzīvotājiem līdzās raķetēm, tankiem un granātām.

Protesta akcijas rīkotāji uzsver, ka katru dienu tiek publiskoti aizvien jauni necilvēcīgi pieredzes stāsti no Ukrainas. Sievietes tiek izvarotas, spīdzinātas un nogalinātas savu bērnu acu priekšā, no seksuālās vardarbības cieš arī nepilngadīgas meitenes un pavisam mazi bērni.

Protesta dalībnieces aicina uz tūlītēju un aktīvu rīcību, lai pieliktu punktu Krievijas agresijai un kara noziegumiem, nosoda Krievijas brutalitāti un lūdz Rietumu valstis aktīvi iestāties pret šādu cietsirdību, kam nav vietas 21. gadsimtā.

Jau ziņots, ka šī gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu