Pentagons: Maskava "pienācīgi informējusi" Vašingtonu par ballistiskās raķetes izmēģinājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sprādziens
Sprādziens Foto: Handout

Krievijas starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājums netiek uztverts kā kaut kas draudīgs attiecībā uz ASV un to sabiedrotajiem, trešdien apliecināja Pentagons.

Maskava "pienācīgi informējusi" Vašingtonu par izmēģinājumu atbilstoši jaunā Stratēģiskā bruņojuma ierobežošanas līguma (START) saistībām, kas nosaka ierobežojumus attiecībā uz abu valstu kodolieročiem, sacīja ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Džons Kērbijs.

"Izmēģinājums ir parastās kārtības ietvaros, un tas nebija pārsteigums," Kērbijs sacīja žurnālistiem.

Pentagons "šo izmēģinājumu neuzskata par draudu Savienotajām Valstīm vai saviem sabiedrotajiem", viņš paskaidroja.

"Protams, ministrija joprojām koncentrējas uz Krievijas pretlikumīgo un neizprovocēto agresiju pret Ukrainu," paskaidroja Kērbijs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja par nākamās paaudzes starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Sarmat" izmēģinājumu, sakot, ka tā liks Kremļa ienaidniekiem "padomāt divreiz".

"Šis patiesi unikālais ierocis stiprinās mūsu bruņoto spēku kaujas spējas, uzticami garantējot Krievijas drošību pret ārējiem draudiem, un liks tiem, kas agresīvās retorikas karstumā mēģinās draudēt mūsu valstij, padomāt divreiz," sacīja Putins.

Vaicāta par Putina izteikumiem, augsta ASV aizsardzības jomas amatpersona trešdien sacīja, ka tie ir nelietderīgi.

"Mēs uzskatām, ka šāda retorika ir nelietderīga, ņemot vērā pašreizējo kontekstu, un pavisam noteikti tas nav nekas tāds, ko mēs sagaidītu no atbildīgas kodolvalsts, it īpaši esošajos apstākļos," sacīja amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu