Kipra atņems pilsonību Deripaskam

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kipra atņems pilsonību četriem Krievijas miljardieriem, kuru vidū ir arī oligarhs Oļegs Deripaska, un viņu ģimenes locekļiem, vēsta laikraksts "Phileleftheros", atsaucoties uz saviem avotiem.

Šāda soļa iemesls ir šo uzņēmēju pakļaušana Eiropas Savienības (ES) sankcijām, kas noteiktas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Tā dēvētās zelta pases, kas tiek izsniegtas apmaiņā pret investīcijām, tiks atņemtas Deripaskam, uzņēmumu grupas "Merkurij" prezidentam Igoram Kesajevam, laikraksta "Komsomoļskaja pravda" un mediju holdinga RBK īpašniekam Grigorijam Berjozkinam, oligarha Ališera Usmanova māsai Gulbahorai Ismailovai, kā arī 11 cilvēkiem, kas atrodas viņu apgādībā.

Deripaska saņēma Kipras pilsonību 2017.gadā, Ismailova - 2015., bet Berjozkins un Kesajevs - 2012.gadā.

Kipras valdība aprīļa vidū uzsāka procedūru, lai atņemtu Kipras pilsonību četriem Krievijas miljardieriem un 17 cilvēkiem, kam noteiktas ES sankcijas kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka pārstāvjiem.

Kipras "zelta pasu" programmas ietvaros pilsonību saņēmuši 6779 ārzemnieki, arī 2886 Krievijas pilsoņi, liecina ziņu aģentūras "Reuters" aplēses.

Šobrīd Kipras varasiestādes veic pārbaudes par aptuveni 1100 cilvēkiem, kas saņēmuši pilsonību apmaiņā pret investīcijām, par iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar karu Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu