Izsludināti vairāki ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā saistītie likumu grozījumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Karš Ukrainā. Attēls ilustratīvs.
Karš Ukrainā. Attēls ilustratīvs. Foto: SERGEY BOBOK

Oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" izsludināti vairāki ar Krievijas sākto karu Ukrainā saistītie likumu grozījumi.

Izsludinātie grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā piešķirs tiesības ukraiņu bēgļiem Latvijā saņemt valsts apmaksātu grūtniecības pārtraukšanu un ar to saistītos veselības aprūpes pakalpojumus.

Izmaiņas likumā tika veiktas, ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušo informāciju par seksuālās vardarbības gadījumiem Krievijas veiktā kara plosītajā Ukrainā.

Izsludināti grozījumi Enerģētikas likumā, kas nosaka papildu dabasgāzes iegādi, veidojot rezerves apmēram divu teravatstundu apmērā.

Tāpat izsludināti grozījumi likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", kas nosaka aizliegumu sapulču, gājienu un piketu organizēšanai tuvāk par 200 metriem no jebkura Latvijas teritorijā esoša padomju armiju vai tās karavīru uzvaru un piemiņu slavinoša pieminekļa.

Izsludināti arī grozījumi Valsts aizsardzības finansēšanas likumā, kas nosaka aizsardzības budžeta pakāpenisku pieaugumu triju gadu laikā, 2025.gadā sasniedzot ne mazāk kā 2,5% no iekšzemes kopprodukta.

Tāpat izsludināti grozījumi Pilsonības likumā, kas dod tiesisku pamatu atņemt Latvijas pilsonību kara noziegumus atbalstošām personām, kuras pilsonības atņemšanas gadījumā nekļūs par bezvalstniekiem.

Likumi stāsies spēkā 23.aprīlī.

Likumprojektus Valsts prezidenta Egila Levita vietā izsludināja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), informēja "Latvijas Vēstnesī". Saskaņā ar Satversmi Mūrniece izpilda Levita vietu, jo Valsts prezidents pašlaik atrodas ārpus Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu