Zelenskis kritizē ANO ģenerālsekretāru par lēmumu apmeklēt Maskavu pirms Kijivas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs
ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs Foto: Fabrice Coffrini

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien kritizēja ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša lēmumu nākamnedēļ vispirms ierasties vizītē Maskavā, bet tikai pēc tam - Kijivā.

"'Šai secībai nav nekādas loģikas. Loģiku vajag pielikt. Bet tā ir vienkārša - ja tu gribi izbeigt šo karu, tev ir precīzi jāzina, kas notiek, bet ko viņš tur [Maskavā] redzēs? Līķu Kutuzova prospektā nav, ko viņš tur grib ieraudzīt? Man šķiet, loģiskāk būtu vispirms pabūt Ukrainā, ieraudzīt to, un jau pēc tam braukt uz Krieviju un runāt ar to," preses konferencē Kijivā sacīja Zelenskis.

Jau vēstīts, ka ANO preses dienests piektdien paziņoja, ka Gutērrešs nākamnedēļ apmeklēs Maskavu un Kijivu nolūkā apspriest iespējas pārtraukt karadarbību Ukrainā. Otrdien Maskavā viņam paredzēts tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, bet ceturtdien Kijivā - ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un ārlietu ministru Dmitro Kulebu.

Gutērreša vēstules Putinam un Zelenskim ar lūgumu viņu pieņemt šonedēļ tika nodotas Krievijas un Ukrainas misijām ANO galvenajā mītnē Ņujorkā.

ANO ģenerālsekretārs Maskavā un Kijivā vēlas runāt par tūlītējiem pasākumiem ilgstoša pamiera panākšanai Ukrainā, balstoties uz ANO hartu un starptautiskajām tiesībām, iepriekš norādīja ANO preses dienests.

Pirms Maskavas un Kijivas Gutērrešs apmeklēs Ankaru

Pirms nākamnedēļ paredzētajām vizītēm Maskavā un Kijivā ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs ieradīsies Ankarā, sestdien pavēstīja ANO preses dienests.

Turcijas galvaspilsētu Gutērrešs apmeklēs pirmdien un tiksies ar šīs valsts prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, teikts preses dienesta paziņojumā.

Turcija ir centusies būt starpniece, mēģinot panākt nu jau divus mēnešus ilgstošā Krievijas un Ukrainas kara izbeigšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu