Pavļutu nepārsteidz uzņēmēju zemais novērtējums viņa darbam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Veselības ministru Danielu Pavļutu (AP) nepārsteidz uzņēmēju zemais novērtējums viņa darbam, un politiķis to izskaidro ar Covid-19 krīzi, norādot, ka pandēmijas laikā nevienā valstī uzņēmēji neaplaudē veselības ministram.

TVNET iepriekš ziņoja, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) veiktā aptaujā Pavļuts bijis starp sliktāk novērtētajiem ministriem, par savu darbu saņemot vien 3,79 balles no desmit. Latvijas uzņēmēji viszemāk - ar 3,66 ballēm - novērtējuši finanšu ministru Jāni Reiru (JV), bet visaugstāk - ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV), kura darbs saņēmis 5,98 balles.

Pavļuts aģentūrai LETA norādīja, ka Covid-19 pandēmijas laikā sabiedrībā ir valdījuši dažādi viedokļi par pareizākajiem risinājumiem, kas atspoguļojas arī ministra reitingā.

"Pēdējais gads ir bijis izaicinājumu pilns, taču vienlaikus esam panākuši, ka vairāk nekā 80% iedzīvotāju virs 12 gadiem šobrīd ir vakcinēti, un mēs visi kopā varam noņemt maskas un lēnām atgriezties ierastajā ikdienā," sacīja veselības ministrs.

Vienlaikus viņš atzina, ka reitings viņu neizbrīna - pandēmija ietekmējusi uzņēmējdarbību, turklāt arī viņš pats stājies veselības ministra amatā pandēmijas gadā.

"Kā bijušais ekonomikas ministrs un LTRK valdes un padomes loceklis es lieliski zinu, cik grūts uzņēmējiem ir bijis pandēmijas laiks un ierobežojumi, kuri bijuši nepieciešami, lai glābtu Latvijas iedzīvotāju dzīvības un veselību. Vienlaikus es šajā amatā stājos ar pilnu atbildību par cilvēku veselību un dzīvību drošību, darot maksimāli iespējamo, lai valsti izkuģotu cauri diviem smagiem Latvijas iedzīvotājus apdraudošiem Covid-19 viļņiem," savu nostāju pauda Pavļuts.

Viņš uzsvēra, ka turpmāk tiks turpināts darbs pie vairākām iedzīvotājiem būtiskām iniciatīvām, uzlabojot veselības aprūpes kvalitāti un pieejamību ikvienam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu