Sezonālas svara svārstības nav nekas neparasts, tomēr lietuviešu uztura speciāliste Dr. Sandrija Čapkauskiene uzsver, ka mūsu svars ir atkarīgs ne tik daudz tieši no gadalaika, kā no vairogdziedzera darbības, ko ietekmē tiklab gadalaiks, kā arī mūsu vecums. Kā liecina statistika, katrai otrajai sievietei ir vairogdziedzera darbības traucējumi, kas nosaka ķermeņa masas pieaugumu. Bet ir arī labā ziņa – atsakoties no dažiem pārtikas produktiem, svaru iespējams koriģēt.

Kā ķermeņa svars saistīts ar vairogdziedzeri

Viens no biežākajiem vairogdziedzera darbības traucējumiem ir pavājināta tā darbība jeb hipotireoze. Tās pazīmes aprakstītas plaši, bet viena no pamanāmākajām izpausmēm ir nogurums, kas jūtams jau no rīta mostoties, pastiprināts emocionālais jūtīgums un garastāvokļu maiņa, problēmas ar svaru, proti, tas nemainās, lai gan sportojat un rūpējaties par veselīgu uzturu. Uzzināt, kā darbojas vairogdziedzeris, ļauj diezgan vienkāršas asins analīzes.

“Ne velti vairogdziedzeri dēvē par vielmaiņas pavēlnieku. Mūsu garastāvoklis, darbaspējas, atdeve, smadzeņu darbība, ķermeņa temperatūra, matu un nagu stāvoklis, svars, holesterīna līmenis, pat asinsspiediens ir atkarīgs no vairogdziedzera darbības. Un tā ir sieviešu problēma, jo skar tikai vienu vīrieti, rēķinot uz simt sievietēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X