Foto Okupanti ceturtdienas vakarā apšaudījuši Kijivas centru

Papildināts
LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Okupanti 28. aprīlī apšauda Kijivu.
Okupanti 28. aprīlī apšauda Kijivu. Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas spēki 28. aprīļa vakarā apšaudījuši Kijivu, divreiz trāpot Ševčenko rajonā galvaspilsētas centrā, paziņojis Kijivas mērs Vitālijs Kličko.

"Draugi! Vakarā ienaidnieks apšaudīja Kijivu. Divi trāpījumi Ševčenko rajonā. Visi dienesti ir uz vietas. Informācija par cietušajiem tiek precizēta," teikts Kličko paziņojumā lietotnē "Telegram".

Valsts ārkārtējo situācija dienests paziņoja, ka raķetes trāpījums izraisīja ugunsgrēku 25 stāvu dzīvojamā namā, daļēji sagraujot pirmo un otro stāvu. Tika izglābti pieci cilvēki, bet vēl 10 tika ievainoti.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko sacīja, ka raķete tikusi izšauta no Melnās jūras puses - "visticamāk, no Krimas teritorijas".

Pēc aculiecinieku teiktā, Kijivā nogranduši spēcīgi sprādzieni. Sociālajos tīklos izliktajos attēlos redzams dūmu stabs pilsētā.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko pavēstīja, ka sprādzieni nogranduši Ševčenko rajona Lukjanivkas apkaimē.

Valsts ārkārtas situāciju dienesta preses pārstāve Svetlana Vodolaga informēja, ka viena no raķetēm trāpījusi dzīvojamam sektoram, ir cietušie.

"Divi trāpījumi. Viens objekts, viens dzīvojamas sektors līdzās objektam. Trāpījums bija pirmajos stāvos, augšējos ir cilvēki," raidorganizācijai "Hromadske" paziņoja Vodolaga.

Kijiva apšaudīta laikā, kad tur vizītē ieradies ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs. Sprādzieni Kijivā nogranda neilgi pēc Gutērreša un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kopīgās preses konferences.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu