Polija Ukrainai piegādājusi vairāk nekā 200 tanku

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Polija līdz šim piegādājusi Ukrainai militāro tehniku un aprīkojumu septiņu miljardu zlotu (1,5 miljardu eiro) vērtībā, piemēram, vairāk nekā 200 tanku "T-72" un vairākus desmitus bruņutransportieru, paziņojis Polijas aizsardzības ministra vietnieks Voiceks Skurkevičs.

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis jau iepriekš paziņoja, ka Ukrainai sniegtās militārās palīdzības vērtība pārsniedz septiņus miljardus zlotu, bet neatklāja konkrētas tehnikas vienības.

Ukrainai piegādātais bruņojums ietver pašgājējas haubices "2S1 Gvozdika", reaktīvos daudzstobru mīnmetējus "Grad", kā arī lidmašīnām "MiG-29" un "Su-27" piemērotās gaiss-gaiss tipa raķetes.

Bez smagā bruņojuma Varšava piegādājusi Ukrainai arī Polijā ražotus bezpilota lidaparātus "WB Electonic", kurus iespējams izmantot arī izlūkošanā. Paši ukraiņi ir ziņojuši, ka viņiem ir Polijā ražotie amerikāņu "Switchblade" analogi bezpilota lidaparāti "Warmate".

No Polijas arsenāla Ukrainai piegādātas pārnēsājamās pretgaisa aizsardzības sistēmas "Piorun". Oficiāli gan nav apstiprināts, bet ar tām jau esot notriekti vairāki Krievijas helikopteri.

Tāpat Ukrainai no Polijas tiek piegādāts daudz munīcijas.

Arī Čehija piegādājusi Ukrainai tankus "T-72". Polijai ir gandrīz 400 šādas militārās tehnikas vienības. 2019.gadā daļa tanku tika modernizēta, bet Ukrainai galvenokārt tiek nodoti nemodernizētie tanki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu