Krievija varētu pamest Starptautisko kosmosa staciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskā kosmosa stacija
Starptautiskā kosmosa stacija Foto: Unsplash

Krievijas kosmosa aģentūras “Roscosmos” galva Dmitrijs Rogozins paziņojis, ka Krievija pametīs Starptautisko kosmosa staciju ekonomisko sankciju dēļ, vēstīts izdevumā “Bloomberg”.

Par Rogozina izteikumiem ziņoja divi Krievijas valsts mediji - “Tass” un “RIA Novosti”, sakot, ka šis lēmums jau ir pieņemts.

“Lēmums jau ir pieņemts, mums par to nav noteikti jārunā publiski. Es varu teikt tikai to, ka, ņemot vērā līgumus, mēs par mūsu darba beigās SKS partnerus informēsim gadu pirms aiziešanas,” teica Rogozins.

Rogozins jau pirms tam žēlojās, ka pasaules uzspiestās ekonomiskās sankcijas var likt “Roscosmos” apturēt visas operācijas Starptautiskajā kosmosa stacijā kopā ar NASA un Eiropas Kosmosa aģentūru.

“Es uzskatu, ka normālu attiecību starp Starptautiskās kosmosa stacijas partneriem atjaunošana ir iespējama tikai tad, kad pilnībā tiks atceltas nelegālās sankcijas,” reiz sociālajā tīklā “Twitter” rakstīja Rogozins.

Gadiem ilgi Starptautiskā kosmosa stacija bija spožs punkts ASV un Krievijas attiecībās, ņemot vērā, kādas šīs attiecības bija Aukstā kara laikā. Krievija tomēr jau vairākus mēnešus rāpo prom no civilizētās pasaules, liekot punktu arī nopietnai kosmosa pētniecībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu