Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks bijis Ukrainā, apstiprina Ukraina un ASV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs apmeklējis Austrumukrainu, vēsta ASV laikraksts “The New York Times”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Laikraksts atsaucās arī uz kādu augstu Ukrainas amatpersonu, ka Gerasimovs šonedēļ bijis Austrumukrainā, kurš viņš ticies ar krievu karavīriem. Viņa vizītes mērķis esot bijis censties veicināt Krievijas uzbrukuma gaitu Donbasā.

Pagājušajā nedēļā vairāki avoti vēstīja, ka Gerasimovs devies uz Donbasu, lai, iespējams, pārņemtu okupantu karaspēka vienību komandēšanu. Tika ziņots arī, ka Gerasimovs ticis ievainots, tomēr šī informācija neapstiprinājās.

Ukrainas bruņotie spēki sestdienas vakarā uzbrukuma Krievijas armijas štābam, kas atradās Austrumukrainas pilsētā Izjumā. Šajā uzbrukumā iznīcināti aptuveni 200 okupantu, tostarp vismaz viens ģenerālis.

“The New York Times” tagad norāda, ka šī uzbrukuma laikā Gerasimovs jau bija devies atpakaļ uz Krieviju.

Tikmēr Krievijas militārās pētniecības projekta “Conflict Intelligence Team” dibinātājs Ruslans Levijevs svētdien paziņoja, ka nedēļas nogalē Krievijas pilsētā Belgorodā piezemējušās vairākas rūpīgi apsargātas Krievijas Aizsardzības ministrijas pasažieru lidmašīnas.

Levijevs uzskata, ka ar vienu no šīm lidmašīnām Gerasimovs varētu būt atgriezies Maskavā. Levijevs arī norādīja, ka “Conflict Intelligence Team” rīcībā nav informācijas, kas liecinātu, ka Gerasimovs varētu būt ievainots.

Krievijas Aizsardzības ministrija Gerasimova iespējamo došanos uz Donbasu nav komentējusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu