Izraēlas mediji: Saglabāt neitralitāti Krievijas-Ukrainas karā vairs neizdosies

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pēc Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova nesenajiem izteikumiem par Hitlera "ebreju asinīm" un tai sekojušās Izraēlas vadības reakcijas saglabāt neitralitāti Krievijas-Ukrainas karā Izraēlai vairs neizdosies, norāda Izraēlas mediji.

Atbildot uz jautājumu, kā iespējams apsūdzēt Ukrainu "nacifikācijā", ja tās prezidents ir ebreju izcelsmes, Lavrovs intervijā Itālijas telekanālam sacīja, ka arī Hitleram ir bijušas "ebreju asinis", bet vēlāk piebilda, ka "paši dedzīgākie antisemīti parasti ir ebreji".

Pēc šīs intervijas pārraidīšanas Izraēlas premjerministrs Naftali Benets Lavrovu apsūdzēja melos un paziņoja, ka ir nepieļaujami izmantot holokausta traģēdiju politiskiem mērķiem.

Izraēlas laikraksts "Jerusalem Post" tagad raksta, ka pēc Lavrova izteikumiem Izraēla, kas līdz šim centusies karā saglabāt neitralitāti, vairs to darīt nevar.

Kaut arī Izraēla ir ieinteresēta atklāti neiestāties pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, tā vienlīdzīgā mērā ir ieinteresēta, lai, pretdarbojoties Putina karam Ukrainā, stingri nostātos demokrātisko Rietumu un brīvās pasaules pusē, skaidro avīze.

Izraēlas premjera reakcija uz Lavrova izteikumiem, kā arī Krievijas vēstnieka izsaukšana uz Izraēlas Ārlietu ministriju signalizē, ka Izraēla karā atbalsta Ukrainu, norāda "Jerusalem Post".

Cits Izraēlas laikraksts "Haaretz" publicējis Amerikas Ebreju komitejas komentāru: "Mēs vairākkārt esam runājuši par denacifikācijas nepieciešamību - Maskavā, nevis Kijivā."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu