Rets Ford GT Heritage sasists elementāras ātrumpārslēga kļūdas dēļ

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ford GT pēc avārijas Floridā
Ford GT pēc avārijas Floridā Foto: Facebook/John Peddie

Rets Ford GT Heritage, kurš nesen tika izsolē iegādāts par 700 tūkstošiem ASV dolāru, tagad sauc pēc dārga remonta, jo pagalam neveiksmīgi iekļuva avārijā, kad vadītājs pieļāva misēkli ar ātrumpārslēgu, vēlēdamies no pirmā pārnesuma ieslēgt nākamajā.

Jaudīga superauto, piemēram, Ford GT nonākšana īpašumā un spēja to savaldīt pieder pie lietām, ar ko lepotos daudzi benzīngalvas. Turpretī, ja auto ir tikai īpašumā, taču pietrūkst iemaņu tā 550 zirgspēkus savaldīt, nelaime ilgi nebūs jāgaida. To uz savas ādas izbaudīja 50 gadus vecais Ford GT Heritage īpašnieks no Bokaratonas Floridā.

Avārijas attēli ir izvietoti Facebook un komentāru pie tiem netrūkst. Daži no tiem ir īpaši dzēlīgi, piemēram, "tā ir zīme no augšas: tu neesi pelnījis tādu auto", "labāk būtu sasitis Mazda MX-5, jo tas nav tik dārgs un mazāk cilvēku tevi ienīdīs" un "labāk staigā kājām".

Kas tad īsti notika? Kā ekskluzīvā supermašīna un tās īpašnieks nonāca neapskaužamajā situācijā? Vairāki ASV mediji, atsaucoties uz policijas ziņojumu, vēsta, ka vīrieša vadītais Ford pagājušajā piektdienā ap pulksten 18:00 bija saslīdējis un pēc tam frontāli ietriecies palmā.

Ford GT pēc avārijas Floridā
Ford GT pēc avārijas Floridā Foto: Facebook/John Peddie

Īpaši pikants ir vīrieša sniegtais negadījuma pamatojums. Viņš norādīja, ka nevar tikt galā ar manuālo pārnesumkārbu. Tāpat viņš vainoja vecās riepas un dubļaino ceļu. Skaudrākais šai visā ir fakts, ka konkrēto Ford, kas bija daļa no 2006. gada Heritage Edition laidiena, vārdā nenosauktais vīrietis bija iegādājies tikai aprīlī kādā ASV izsoļu namā par summu, kas līdzvērtīga 669 000 eiro.

Un it kā ar to vēl būtu par maz, Ford GT avārijas brīdī nebija apdrošināts. Apdrošināšana gan, visticamāk, nebūtu bijusi noderīga, jo, pēc policijas domām, arī autovadītāja apliecība avārijas brīdī bija atzīta par uz laiku nederīgu.

Cik lieli ir zaudējumi, ir grūti spriest. Tie noteikti varētu būt vairāki desmiti tūkstoši dolāru, kam vēl jāpieskaita automobiļa vērtības kritums pēc avārijas. Tai pašā laikā vācu AutoBild norāda, ka mašīnu noteikti gaida rūpīgs remonts, jo šādus spēkratus neviens ārā nemet.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu