ES plāno piemērot sankcijas Putina konkubīnei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ITAR-TASS

Eiropas Savienība (ES) ierosinājusi piemērot sankcijas bijušajai krievu olimpiskajai čempionei mākslas vingrošanā Aļinai Kabajevai, kurai, kā tiek uzskatīts, ir tuvas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonācis dokuments.

Tiek uzskatīts, ka Kabajeva ir māte vismaz trim Putina bērniem un ir iesaistīta Kremļa propagandas izplatīšanā.

Eiropas Komisija (EK) trešdien iesniedza apstiprināšanai ES dalībvalstīm jaunu pret Krieviju vērstu sankciju paketi, kas paredz pilnīgu embargo Krievijas naftai, kā arī sankcijas vairākiem desmitiem cilvēku.

Ungārija, Slovākija un vairākas citas valstis pagaidām iebilst pret šīm sankcijām, vēloties iegūt tiesības neievērot Krievijas naftas embargo.

Ja visas ES dalībvalstis spēs vienoties par jauno sankciju paketi, Kabajevai tiks aizliegts iebraukt ES un iesaldēti ES esošie līdzekļi.

ES sankciju projektā norādīts, ka Kabajeva ir priekšsēdētāja kompānijas "National Media Group" direktoru valdē. Šai kompānijai ir akcijas gandrīz visos lielajos Krievijas valsts medijos.

ASV uzskata, ka Kabajeva ir iesaistīta Putina personīgās bagātības slēpšanā ārzemēs un viņa un viņas ģimene ieguvusi bagātību, pateicoties tuvajām attiecībām ar Putinu un viņa tuvāko cilvēku loku.

Jaunajā sankciju sarakstā iekļauti arī trīs Krievijas valsts ziņu aģentūras "Ria Novosti" žurnālisti par līdzdalību valdības propagandas izplatīšanā, Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils, militārpersonas, kas tiek turētas aizdomās par kara noziegumiem Bučā, un Kremļa preses pārstāvja Dmitrija Peskova ģimenes locekļi.

Kopš Krievija 2014.gadā anektēja Ukrainai piederošo Krimu, ES piemērojusi sankcijas jau 1091 cilvēkam un 80 juridiskām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu