Ir diezgan pārsteidzoši, ka pāris gadu laikā iespējams no visu mīlēta sportista-policista, patriota un latvietības simbola pārvērsties par brangu vatesgalvu, bet jāteic, ka Mairis Briedis ar šo uzdevumu ticis galā godam. Šogad sportists 4. maija svētkos nolēma Latvijai dāvināt video, kurā nosauc trīs iemeslus, kāpēc nevajadzētu nojaukt okupācijas pieminekli Uzvaras parkā.

Iepriekš atlēts savā Facebook lapā lepni dalījās ar video, kurā Lukašenko apsaukā latviešu politiķus, un vēlāk arī visnotaļ diskutabli izteicās par Krievijas iebrukumu Ukrainā, bet tagad Mairis ir kļuvis par Latvijas okupācijas pieminekļa aizstāvi.

Tātad, pirmkārt, Briedim šķiet, ka “tas piemineklis nav jāaiztiek, jo aizies atkal miljoni, kuru mums nav”. Šis ir ļoti spēcīgs arguments, kuru patiesībā var izmantot, lai attaisnotu jebkuru nerīkošanos. Teiksim – arī ielas nav jālabo, nekas nav jābūvē, neviens vecs mēsls nav jānovāc vai jāsakopj. Reāli nekas nav jādara, jo aizies miljoni, kuru mums nav. Tāds klasisks cietēju domāšanas veids.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X