Sofijai Sapegai Baltkrievijā piespriež sešu gadu cietumsodu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušā gada maijā Minskā kopā ar Baltkrievijas opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču arestētajai Krievijas pilsonei Sofijai Sapegai piektdien Baltkrievijā piespriests sešu gadu cietumsods, informē Baltkrievijas cilvēktiesību aizsardzības organizācija “Vjasna”.

To, ka Sapega notiesāta, apstiprina arī Baltkrievijas propagandas aģentūra “Belta”.

Sapega tika apsūdzēta rīcībā, kas smagi pārkāpj sabiedrisko kārtību, masveida protesta akciju rīkošanā, kā arī sociālā naida kurināšanā.

Viņai piespriests maksimālais cietumsods saskaņā ar pirmstiesas vienošanos, ko Sapega noslēdza ar izmeklētājiem. Pēc aizturēšanas Sapega piekrita sadarboties ar Baltkrievijas varas iestādēm. Viņas tiesāšana notika slēgtā sēdē, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Pagājušā gada decembrī Sapega lūdza Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko viņu apžēlot.

Kā ziņots, Baltkrievija pagājušajā gadā izraisījusi globālu sašutumu, 23.maijā piespiežot Minskā nolaisties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu, lai aizturētu Protaseviču. Līdz ar Protaseviču tika aizturēta viņa draudzene Sofija Sapega.

Romānu Protaseviču pēc aizturēšanas piespieda sadarboties ar varas iestādēm. Šobrīd viņš atrodas mājas arestā. Protaseviča tiesāšana pagaidām nav sākusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu