Rīgā norisinās saulespuķu stādīšana Ukrainas atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ikviens, kam rūp brīvība, demokrātija un atbalsts Ukrainas tautai, ir aicināts sēt vai stādīt saulespuķes, tādu aicinājumu pauž biedrība "Latvijas pilsoniskā alianse".

Biedrības pārstāve Madara Aldiņa informēja, ka stādīšanas talkas tiek rīkotas jau no aprīļa beigām un turpināsies visa maija garumā, taču šodien, par godu Eiropas dienai, norisinājās vairāki simboliski stādīšanas pasākumi, kas veltīti Ukrainas uzņemšanai Eiropas Savienības saimē.

"Latvijas pilsoniskās alianses" direktore Kristīne Zonberga uzsver, ka akcija "Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu" tika uzsākta 24.martā. Viņa norāda, ka asinsizliešana Ukrainā joprojām turpinās, taču daudziem cilvēkiem rūpes par saulespuķu stādiem ir palīdzējušas saglabāt vienotības sajūtu ar citiem Ukrainas tautas atbalstītājiem un ticību par labāku nākotni.

"Ir pienācis laiks, kad rūpīgi lolotos stādiņus izstādīt zemē, lai tie dzītu saknes, tāpat kā Ukrainas tauta savā brīvajā valstī un Eiropas Savienības sastāvā. Saulespuķu dobes un lauki ir arī veids, kā simboliski varam pateikt Ukrainas bēgļiem, ka mums rūp notiekošais un esam gatavi palīdzēt," pauž Zonberga.

Akcijas laikā, šodien plkst.13 uz AB dambja, pie lielā Latvijas karoga, notika saulespuķu dobju veidošana. Stādīšanā piedalījās sabiedrības pārstāvji, akcijas organizatori, tai skaitā, "Latvijas pilsoniskās alianses" direktore, kā arī tādas amatpersonas kā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV). Saulespuķu dobe Ukrainas atbalstam top, pateicoties "Rīgas dārzi un parki".

Savukārt Valsts prezidents Egils Levits, atbalstot akciju "Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu", šodien saulespuķes stādīs Valmierā.

Akcijas dalībnieki aicināti dalīties ar savu saulespuķu sēšanas un audzēšanas pieredzi, kā arī savu saulespuķu dārzu fotogrāfijām sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus "#SaulespuķesUkrainai", "#UkrainaEiropā" un "#VienotiEiropā". Tāpat, ja nav iespējas iestādīt vai iesēt savu saulespuķi 6.maijā, to vēl var pagūt izdarīt visa maija mēneša laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu