Video ⟩ Brīvības piemineklis 9. maijā iemirdzas Ukrainas karoga krāsās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Pirmdien, 9. maijā, godinot Krievijas sāktās militārās agresijas rezultātā cietušos un bojāgājušos Ukrainas civiliedzīvotājus un karavīrus, Brīvības piemineklis iemirdzējās Ukrainas karoga krāsās. 

Ukrainas karoga krāsās piemineklis ir izgaismots no 9. maija pulksten 21 līdz pulksten 1 naktī. Šajā laika posmā arī citās Eiropas Savienības galvaspilsētās Ukrainas karoga krāsās tiks izgaismoti šo valstu svarīgākie simboli, valdību ēkas un citi nozīmīgi objekti.

Jau vēstīts, ka Latvijā 9. maijā Ukrainas karoga krāsās tiks izgaismots ne tikai Brīvības piemineklis, bet arī Ārlietu ministrijas ēka. Tādējādi stingri apliecinot Eiropas solidaritāti Ukrainas tautai un uzsverot, ka Ukraina ir un būs neatņemama demokrātiskās un brīvās Eiropas daļa.

Brīvības pieminekļa izgaismošanu 9. maijā atbalsta Rīgas pašvaldība. Savukārt gaismu uzstādīšanu un programmēšanu nodrošina SIA "Kompānija NA”.

Tāpat ziņots, ka šī nav pirmā reize, kad Brīvības piemineklis iemirdzas Ukrainas karoga krāsās. 24. februārī, kad agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē, Brīvības piemineklis tika izgaismots Ukrainas karoga krāsās. 

Šādi izgaismotais Brīvības piemineklis izskatījās 24. februārī:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu