Aizvākti pie okupantu pieminekļa pirmdien noliktie ziedi

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Konstantīns Čekušins/Facebook.com

Otrdienas rītā no okupantu pieminekļa Pārdaugavā pazuduši pirmdien 9.maija atzīmētāju noliktie ziedi.

Kā redzams sociālajos tīklos ievietotajos attēlos, ziedi no pieminekļa apkārtnes aizvākti, izmantojot traktoru.

Arī ziņu medijs TVNET pārliecinājās, ka ziedu pieminekļa apkārtnē vairs nav. Tāpat TVNET novēroja, ka teritoriju kontrolē policija un ar traktora palīdzību tiek novākts nožogojums.

Rīgas domes deputāts Konstantīns Čekušins sociālajos tīklos ievietojis fotogrāfiju, kurā redzams, kā ar traktoru tiek novākti ziedi. "Jaunās Rīgas domes seja," fotogrāfiju komentēja deputāts.

Kā portālam TVNET pastāstīja SIA "Rīgas Meži" pārstāve Ieva Bērziņa, teritorijas sakopšanas darbi pie pieminekļa tika veikti no pulksten 5 līdz pulksten 6 rītā. 

"Darbojāmies saskaņā ar Valsts policijas plānu. No Valsts policijas bija lūgums - ātrāk sakopt teritoriju," sacīja Bērziņa.

SIA "Rīgas Meži" darbinieki teritoriju sakopuši ne tikai pie pieminekļa, bet arī ārpus nožogojuma. "Atkritumu daudzums bija lielāks nekā parasti," informēja Bērziņa. Viņa arī norādīja, ka par šiem atkritumiem samaksās rīdzinieki. 

"Uzskatām, ka darbus esam veikuši kvalitatīvi - atbilstoši tam, ko no mums sagaidīja," tā Bērziņa. Viņa arī piebilda, ka 9. maijā uzdevuma veikšanai - ziedu novietošanai - parka apsaimniekotāji piesaistīja apsardzes firmu.

Kā TVNET norādīja Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte, 10. maija rītā Valsts policijas pārstāvji arī bija pie pieminekļa - viņi nodrošināja sabiedrisko kārtību. Savukārt par ziedu novākšanu rūpējās SIA "Rīgas Meži".

Kā 9. maijā informēja Valsts policijas pārstāvji, tā nav atbildīga par ziedu nolikšanu un to neveic, to pie pieminekļa Uzvaras parkā darīja SIA "Rīgas Meži". "No Valsts policijas bija saņemta oficiāla vēstule ar prasību nodrošināt ziedu pārvietošanu. Uzdevuma veikšanai parka apsaimniekotāji piesaistīja apsardzes firmu. Iestādes un kapitālsabiedrības darbojas pēc Valsts policijas drošības pasākumu plāna, un pilda policijas prasības," tā pirmdien paziņoja Rīgas domes pārstāvji.

"Saskaņas" līderis, Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs paziņojumā presei asi kritizē uzdevuma došanu traktora vadītājam "nošķūrēt" pie pieminekļa saliktos ziedus un personu, kas devusi rīkojumu ziedu klājienu novākt, sauc par nelieti un provokatoru.

"Kāpēc jūs gribat izraisīt naidu? Vai jūs apzināties, ka ne jau tikai ziedus jūs samalāt, bet arī trauslo savstarpējās uzticēšanās tiltu, ko pašreizējos apstākļos vajadzētu visiem spēkiem stiprināt?" paziņojumā vaicā Saeimas opozīcijas deputāts.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu