Princis Čārlzs top emocionāls, vērojot mātes kroni un tukšo sēdvietu līdzās

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Šis ir pirmais gads 59 gadu vēsturē, kad Lielbritānijas karaliene Elizabete II nepārstāv monarhiju parlamenta atklāšanas pasākumā. Viņas vietā oficiālo runu teica Velsas princis Čārlzs - topošais Lielbritānijas karalis. Karaliene šajā nozīmīgajā pasākumā neieradās kustību problēmu dēļ un sanāksmi vēroja mājās pie televizora ekrāna. 

73 gadus vecais princis Čārlzs izskatījās ļoti emocionāls brīdī, kad viņš skatījās uz savas mātes kroni, kurš ikreiz simboliski tiek atvests uz šo parlamentāro sanākšanu.

Šodien bija ļoti simbolisks un vēsturisks brīdis Lielbritānijas monarhijai, jo Velsas princis uzņēmās savu līdz šim karaļa lomai vistuvāko lomu. 

Čārlzs uzrunā teica arī, ka karaliene ar nepacietību gaida iespēju apmeklēt platīna jubilejas svinības, tāpēc saudzē savu veselību pie katras iespējas. 

Princis Viljams un Kornvolas hercogiene Kamilla parlamenta atklāšanas pasākumā bija līdzās Velsas princim.

Princis runu teica no t.s. laulātā troņa, kuru gadu desmitiem izmantoja viņa tēvs princis Filips, un tas bija nozīmīgs Apvienotās Karalistes konstitucionālais brīdis. Sāpīgi bija vērot līdzās esošo tukšo karalienes vietu, jo tas simbolizē, ka vara turpina lēnām pāriet no Lielbritānijas visilgāk valdošā monarha uz viņas dēlu un pēcāk mazdēlu.

Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu