Pazeminās ūdens līmenis upēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Ūdens līmenis upēs pazeminās un upju notece kopš aprīļa ir mazāka par ilggadīgi vidējām šajā periodā novērotajām vērtībām, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tiek prognozēts, ka arī turpmāk turpināsies noteces samazināšanās. Ūdens līmenis upēs pārsvarā pazemināsies, vietām svārstīsies.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis lielākajā daļā Latvijas upju pazeminājās ar dažādu intensitāti vai nedaudz svārstījās.

Daugavā Krāslavas-Jēkabpils posmā ūdens līmenis pazeminājās par deviņiem līdz 20 centimetriem, bet Daugavas baseina upēs ūdens līmenis pazeminājās par vienu līdz sešiem centimetriem. Gaujā, Salacā un to baseinu upēs ūdens līmenis svārstījās ar tendenci pazemināties.

Lielupē Mežotnes-Slokas posmā ūdens līmenis pazeminājās par vienu līdz 14 centimetriem, bet Lielupes baseina upēs ūdens līmenis pārsvarā svārstījās četru centimetru robežās. Ventā Leckavas-Vendzavas posmā ūdens līmenis pazeminājās par vienu līdz 11 centimetriem, bet citās Kurzemes upēs ūdens līmenis svārstījās trīs centimetru robežās.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija, lielākoties ūdensaugi ir pie krasta, bet lēnākos un seklākos upju posmos ūdens augi ir pa visu teces šķērsgriezumu.

Nedēļas otrajā pusē gaidāmi nokrišņi, vairāk Latvijas austrumu daļā. Nokrišņu ietekmē svārstīsies ūdens līmenis ar tendenci paaugstināties. Latvijā šonedēļ būs siltāks, sevišķi naktis vairs nebūs tik aukstas, tāpēc ūdens temperatūra upēs un ezeros paaugstināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu