Darbiniekam piešķirto pabalstu bērna piedzimšanas gadījumā plānots neaplikt ar IIN

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Darbiniekam piešķirto pabalstu bērna piedzimšanas gadījumā plānots neaplikt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā otrdien galīgajam lasījumam atbalstītie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Grozījumi paredz, ka ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliks darba devēja darbiniekam piešķirto bērna piedzimšanas pabalstu līdz 250 eiro apmēram par katru vienās dzemdībās dzimušu bērnu. Pabalsts jāizmaksā sešu mēnešu laikā no bērna piedzimšanas dienas.

Patlaban noteikts, ka gadījumos, kad darba devējs vēlas materiāli atbalstīt savus darbiniekus, piešķirot pabalstu sakarā ar bērna piedzimšanu, no šī pabalsta tiek ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Plānots, ka nodokļa atvieglojums attieksies uz pabalstiem, kas izmaksāti par bērniem, kas dzimuši, sākot ar šī gada 1.janvāri.

Par steidzamiem atzītie grozījumi iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā otrajā - galīgajā - lasījumā vēl jāskata Saeimas sēdē. Plānots, ka nodokļa atvieglojums pabalstiem bērna piedzimšanas gadījumā stāsies spēkā šī gada 1.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu