Izraēlas armijas operācijā Rietumkrastā nogalināta "Al Jazeera" žurnāliste

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas armijas uzbrukumā Dženinas bēgļu nometnei okupētajā Rietumkrastā nogalināta telekanāla "Al Jazeera" žurnāliste Širīna Abu Akle, pavēstīja raidsabiedrība.

"Al Jazeera" arābu dienesta žurnāliste sašauta tīši un aukstasinīgi, teikts paziņojumā.

Izraēlas armija apstiprināja, ka trešdien veikusi operāciju Dženinas bēgļu nometnē, vienlaikus noliedzot, ka tīši uzbruktu žurnālistiem.

"Notiek izmeklēšana par šo notikumu. Mēs piedāvājām veikt kopīgu izmeklēšanu ar palestīniešiem un to vēlamies," armijas amatpersona sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Foto: EPA/Scanpix

Armija pavēstīja, ka izcēlusies apšaude starp kaujiniekiem un drošības spēkiem un tiek izmeklēta iespēja, ka žurnālistei trāpījuši palestīniešu kaujinieki.

Kā pastāstīja AFP fotogrāfs, kas arī bija Dženinā uzbrukuma laikā, Abu Akle brīdī, kad tika sašauta, bija ģērbusies preses bruņu vestē.

"Al Jazeera" aicināja starptautisko sabiedrību saukt Izraēlu pie atbildības par "tīšo uzbrukumu [žurnālistei] un viņas nogalināšanu".

"Acīmredzamajā slepkavībā, pārkāpjot starptautiskās tiesības un normas, Izraēlas okupācijas spēki aukstasinīgi nogalināja "Al Jazeera" korespondenti Palestīnā," teikts paziņojumā.

Uzbrukuma gaitā ievainots arī "Al Jazeera" producents Ali as Samudi.

Kā norādīja Palestīniešu pašpārvalde, Abu Akles nogalināšana ir Izraēlas izpildīts "nāvessods", lai slēptu patiesību par Rietumkrasta okupāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu