Spokainā durvju aile uz Marsa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS/NeV-T

Vienā no jaunākajiem attēliem, kurus mums atsūtījusi Marsa zonde “Curiosity”, atklājusies visai savāda aina: klints, kurā rūpīgi izcirsta durvju aile. Uz kurieni ved šī eja?

Šī “durvju aile” ir tik pārliecinoša, ka rodas grūti pārvarama vēlme uzzināt, kas slēpjas šajā ejā. Vai tā būtu ieeja kādā marsiešu slēptuvē? Varbūt portāls uz pavisam citu visumu? Bet varbūt eja uz Marsa centru? Šis attēls pavisam noteikti varētu iedvesmot zinātniskās fantastikas filmas.

Vietnes “Reddit” lietotāji gan ir ar vēsāku prātu, sakot, ka, visticamāk, šī durvju aile ir vienkārša plaisa klintī, kas veidojusies pēc marsatrīces.

Patiesībā uz Marsa nupat kā 4. maijā norisinājās visu laiku spēcīgākā reģistrētā marsatrīce. Zinātnieki joprojām cenšas noskaidrot, kur bija tās epicentrs un kas to izraisīja.

Vērts pieminēt arī to, ka par spīti tam, ka attēlā šī Marsa durvju aile izskatās cilvēka augumā, tomēr patiesībā tā varētu būt vien dažus centimetrus liela. No šī attēla gan to pavisam droši nevar pateikt.

Šeit iespējams apskatīt lielāku, krāsainu attēla versiju. Durvju ailes veidojums ir redzams nedaudz pa kreisi no attēla centra virzienā uz augšu.

Visticamāk, drīz vien pētniekiem ar Marsa zondes palīdzību izdosies atrisināt šo Marsa durvju mīklu, tomēr līdz tam – varam ļauties iztēlei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu