"Renault" rūpnīcā Maskavā ražos moskvičus

TVNET/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins paziņojis, ka autoražotāja "Renault" rūpnīcā Maskavā turpmāk tiks ražoti vieglie automobiļi ar preču zīmi "Moskvič", vēsta raidorganizācija RFE/RL.

Sobjaņins norādīja, ka rūpnīcā sākumā tikšot ražoti automobiļi ar iekšdedzes dzinēju, bet tālākā "perspektīvā - arī elektromobiļi". Ražotnes tehnoloģiskais partneris būšot kravas auto ražotājs KAMAZ.

Moskviči tika ražoti no 1930. līdz 2010. gadam. 1998. gadā zīmols nonāca "Renault Rossija" sastāvā un ražoja franču zīmola automašīnas.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šī gada 24.februārī "Renault" paziņoja par aiziešanu no Krievijas tirgus. 16.maijā "Renault" piekrita Krievijas valdībai pārdot savus aktīvus Krievijā, un tagad 100% "Renault Rossija" akciju pārvalda Maskavas dome, savukārt 67,69% "AvtoVAZ" akciju pāriet zinātniskā institūta NAMI īpašumā, kamēr pārējās akcijas pārvalda valsts uzņēmums "Rosteh".

"Renault" darījumu raksturojis kā "grūtu, bet nepieciešamu". Autobūves uzņēmumam ir tiesības tuvāko sešu gadu laikā atpirkt savu "AvtoVAZ" akciju daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu