Rīgā centralizētie kanalizācijas pakalpojumi ir pieejami 97,5% pilsētas iedzīvotāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas administratīvajā teritorijā centralizētie kanalizācijas pakalpojumi ir pieejami 97,5% pilsētas iedzīvotāju, informē SIA "Rīgas ūdens" komunikācijas projektu vadītāja Inese Baltiņa.

Tomēr Rīgā vēl ir rajoni vai ielas, kur šie pakalpojumi neesot pieejami vai netiek izmantoti, jo īpašnieki šaubās par centralizētā pieslēguma nepieciešamību.

Tāpēc uzņēmuma "Rīgas ūdens" uzdevums esot esošo centralizētās kanalizācijas tīklu paplašināšana, atjaunošana un arī pilnīgi jauna to izbūve, izmantojot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Šādi darbi ir veikti Vecāķos, Mežaparkā, Vecdaugavā, Dārzciemā, Šampēterī, Mārupē (Bieriņos), daļēji Ziepniekkalnā, Bolderājā, Berģos un Beberbeķos, Imantā, daļēji Teikā un Ziepniekkalnā.

Rīgā vairākās apkaimēs notiek kanalizācijas un ūdensvadu tīklu paplašināšanas darbi.

Piemēram, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana notiek Imantā un Beberbeķos. Imantā šos darbus veic pilnsabiedrība "Norma OC" un līguma summa ir aptuveni 8,4 miljoni eiro. Savukārt Beberbeķos būvniecības darbus veic PS "Vide Monum". Beberbeķos ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšanu veiks par aptuveni 7,45 miljoniem eiro.

Būvdarbi tika sākti 2021.gada sākumā un ilgs aptuveni 15 mēnešus.

Lai veicinātu nekustamo īpašumu pieslēgšanu pilsētas kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmām Rīgā, pašvaldība piešķir atbalsta līdzekļus pieslēgumu ierīkošanai.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Rīgas ūdens" apgrozījums 2020.gadā bija 55 656 154 eiro, bet peļņa - 8 097 791 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu