Bufalo slaktiņš: šāvējs plānoja arī citus rasistiskus uzbrukumus

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Slaktiņu ASV Ņujorkas štata Bufalo sarīkojušais Peitons Džendrons plānojis uzbrukumus melnādainajiem sarīkot arī citās pilsētas daļās, pirmdien pavēstīja varasiestādes.

18 gadus vecais Džendrons, kas pats ir baltādainais, sestdienas pēcpusdienā Bufalo lielveikalā "Tops Friendly Market" sašāva 13 cilvēkus, desmit no viņiem nogalinot. 11 upuri ir melnādainie.

Džendrona uzbrukuma mērķis bija melnādainie, apliecināja policija, norādot, ka uz viņa ieroča stobra bijis uzrakstīts melnādainos aizvainojošs vārds.

"Mēs esam ieguvuši informāciju - ja viņam būtu izdevies aizbēgt no lielveikala, viņam bija plāni uzbrukumu turpināt," pavēstīja Bufalo policijas komisārs Džozefs Gramaglija.

"Viņam bija plāni turpināt braukt pa Džefersona avēniju, lai šautu uz vēl citiem melnādainajiem, iespējams, doties uz citu veikalu vai kādu citu vietu."

Džendrons Bufalo ieradies no Ņujorkas štata Konklinas, ceļā pavadot vairākas stundas.

Uzbrukuma mērķis bijis tieši melnādainie, liecina manifests, kas Džendrona vārdā publicēts tīmeklī. Bufalo viņš izraudzījies, jo tā viņa dzīves vietai tuvākajā reģionā ir pilsēta ar "augstāko melnādaino procentu".

ASV Tieslietu ministrija Bufalo slaktiņu izmeklē kā "naida noziegumu un rasistiski motivētu vardarbīgu ekstrēmismu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu