VP nodod kriminālvajāšanai kriminālprocesu par teju 2,4 miljonu eiro vērtu narkotisko vielu pārvadāšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde šī gada aprīlī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodeva kriminālprocesu par teju 2,4 miljonu eiro vērtu narkotisko vielu pārvadāšanu, portālu TVNET informēja VP pārstāve Diāna Lūkina.

Kriminālprocess sākts pret 1961. gadā dzimušu vīrieti par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā un narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas robežai lielā apmērā.

Kā informēja Lūkina, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) amatpersonām bija radušās pamatotas aizdomas par kādu personu, kura, iespējams, veic noziedzīgas darbības saistībā ar narkotisko vielu apriti. Veicot rūpīgu izmeklēšanu, 2021. gada 19. oktobrī Valsts policijas ONAP sadarbībā ar Valsts ieņēmuma dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbiniekiem Rīgā aizturēja kāda Latvijas loģistikas uzņēmuma kravas automašīnas DAF ar puspiekabi vadītāju, kurš bija devies uz legālās kravas – alkoholisko dzērienu – izkraušanu.

Veicot kratīšanu, policisti transportlīdzekļa puspiekabē starp legālās kravas paletēm atrada un izņēma narkotiskās vielas – 106,680 kilogramus hašiša un 161,505 kilogramus MDMA tablešu.

Kā norādīja Lūkina, policijai ir pamatotas aizdomas, ka narkotiskās vielas nebija paredzētas Latvijai, bet tālākai realizācijai kaimiņvalstīs. Lēšams, ka izņemto narkotisko vielu aptuvenā vērtība “melnajā” tirgū varētu pārsniegt 2 368 227 eiro.

Foto: Valsts policija

Notikuma vietā policisti aizturēja aizdomās turamo personu – 1961. gadā dzimušo transportlīdzekļa vadītāju, kuram tika piemērots arī drošības līdzeklis – apcietinājums.

Kriminālprocess pret aizdomās turēto personu par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā un narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai lielā apmērā šī gada aprīlī tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

VP pārstāve atgādināja, ka likumā par šāda nozieguma izdarīšanu ir paredzēta atbildība – brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem ar mantas konfiskāciju.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu