VISC: Centralizētie eksāmeni optimālajā līmenī norisinājušies bez starpgadījumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Centralizētie eksāmeni optimālajā līmenī šogad norisinājušies bez nekādiem starpgadījumiem, informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Bērziņa.

Līdz šim visi skolēni neatkarīgi no viņu izglītības iestādes profila, valodu apguvei pieejamā stundu skaita un skolēnu interesēm 12.klases noslēgumā kārtoja vienu centralizēto eksāmenu svešvalodā - angļu, franču, vācu vai krievu valodā.

Pagājušajā nedēļā pirmo reizi 11.klases skolēniem, kuri apgūst vispārējās izglītības saturu, tostarp vispārizglītojošo skolu un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, bija jākārto svešvalodu eksāmens vismaz optimālajā līmenī angļu, franču vai vācu valodā.

Apmēram 5000 skolēnu kārtoja eksāmenu angļu valodā, deviņi skolēni kārtoja eksāmenu franču valodā un 14 skolēni - vācu valodā.

VISC vērš uzmanību, ka izglītības iestādēs īpaši nosakāmi un nodrošināmi informācijas izpaušanas ierobežojumi, kā arī nav pieļaujama satura izpaušana, kas var radīt priekšrocības kādam izglītojamam vai izglītojamo grupai, tajā skaitā eksāmenu uzdevumu fotografēšana un elektroniska pārsūtīšana.

Arī šogad Valsts policija sadarbībā ar VISC pārstāvjiem centralizēto eksāmenu norises laikā veiks pasākumus, lai novērstu centralizēto eksāmenu uzdevumu prettiesisku izpaušanu, tostarp centralizēto eksāmenu uzdevumos būs iestrādāti papildus drošības elementi, kas to prettiesiskas izplatīšanas gadījumā ļaus vieglāk identificēt pārkāpēju.

Valsts policija atgādina, ka par centralizēto eksāmenu darbu satura izpaušanu pirms to norises laika ir paredzēta kriminālatbildība un skolēnu rakstītie darbi var tikt anulēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu