Latvijas energoneatkarība - vai mūs var glābt tehnoloģijas?

Mārtiņš Daugulis/TVNET
, TVNET | KLIK žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Mārtiņš Daugulis
Mārtiņš Daugulis Foto: Jānis Škapars/TVNET

“Ar sabiedrību ir jārunā pietiekami atklāti. Mēs gribam būt energodroši,” diskusijās par Latvijas enerģētisko drošību un neatkarību norādījis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos Edijs Šaicāns.

Runājot par energoneatkarību, Šaicāns aicinājis izprast atšķirību, jo viens ir absolūtā energoneatkarība, bet otrs – energoneatkarība, kur Latvija nepieciešamības gadījumā spēj aizvietot energoresursus, lai būtu neatkarīga no dažādām piegādēm. Viņš atklāja, ka patlaban ir divi paralēli virzieni. Pirmais saistīts ar iedzīvotāju individuālā patēriņa samazinājumu. Otrs – radīt pieejamus energoresursus nākamajai apkures sezonai un nākotnē mazināt šķēršļus, lai kāpinātu atjaunojamās enerģijas jaudas un izveidotu tehnoloģijas.

Par šo otro ceļu - jaunu energoresursu radīšanas iespējām un esošo atjaunojamo resursu jaudu palielināšanu ar tehnoloģisko risinājumu palīdzību, "Nedēļas fokusā" diskutē Ekonomikas ministrijas Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktore Līga Rozentāle, LLU Enerģētikas institūta profesors Aigars Laizāns un biedrības "CLEANTECH LATVIA" izpilddirektore Evija Pudāne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu