Augustā darbu sāks Rīgas pilsētas tiesa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

1.augustā darbu sāks Rīgas pilsētas tiesa, informē Tieslietu padome.

Tieslietu padome rakstveida procesā pieņēma lēmumus attiecībā uz rajonu tiesu skaitu Latvijā un noteica apvienotās Rīgas pilsētas tiesas tiesnešu skaitu.

Tieslietu padome nolēma, ka no 1.augusta Latvijā būs deviņas rajonu tiesas, kā arī precizēja pirmās instances tiesu darbības teritorijas atbilstoši spēkā esošajam Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam.

Tāpat Tieslietu padome noteica, ka Rīgas pilsētas tiesā ar 1.augustu strādās 122 tiesneši.

Jau ziņots, ka 22.aprīlī Tieslietu padome nolēma no 1.augusta reorganizēt Rīgas pilsētas tiesas - Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesu un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētu tiesu pievienot Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai, mainot apvienotās tiesas nosaukumu uz Rīgas pilsētas tiesa. Tiesu reorganizācijas rezultātā tiks izlīdzināta tiesnešu noslodze un lietu izskatīšanas termiņi visā Rīgas pilsētā.

Par Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Tieslietu padome iecēla šīs tiesas tiesnesi, tiesas priekšsēdētāja vietnieci Sanitu Kanenbergu. Priekšsēdētāja amata pienākumus Sanita Kanenberga pildīs līdz brīdim, kad atklāta konkursa rezultātā tiks iecelts jaunais tiesas priekšsēdētājs. Līdzšinējais Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājs Māris Vīgants 10.maijā pārcelts uz Rīgas apgabaltiesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu