Krievija slēgusi Kanādas raidsabiedrības CBC birojus Maskavā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Krievija trešdien pavēstīja, ka slēdz Kanādas raidsabiedrības CBC Maskavas birojus, šādi atbildot uz Krievijas valsts raidsabiedrības RT aizliegšanu Kanādā.

"Ir pieņemts lēmums īstenot atbildes pasākumus saistībā Kanādas soļiem, šajā gadījumā - slēgt Kanādas televīzijas un radio kompānijas CBC Maskavas birojus, arī anulēt akreditācijas un Krievijas vīzas tās žurnālistiem," pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

Kanāda martā oficiāli aizliedza RT un "RT France" savā ēterā, skaidrojot, ka šo raidorganizāciju programmas "neatbilst Kanādas ētera standartiem".

RT un Krievijas valsts medijs "Sputnik" tika nobloķēti vairumā rietumvalstu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Tie arī tika apsūdzēti propagandas izplatīšanā.

Kanāda ir viena no stingrākajām Ukrainas atbalstītājām tās karā ar Krieviju, kā arī to valstu vidū, kas iestājas par iespējami bargākām sankcijām pret Maskavu.

Atbildot uz Otavas nostāju, Maskava noteikusi ceļošanas aizliegumu vairākiem simtiem kanādiešu, tajā skaitā augstām amatpersonām, likumdevējiem u žurnālistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu