Linkaits sarunā ar Nīderlandes vēstnieci Latvijā uzsver abu valstu spēju sadarboties dažādos virzienos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) sarunā ar Nīderlandes vēstnieci Latvijā Klaudiju Pītersi uzsvēris abu valstu līdzīgo domāšanu, ar ko sadarboties transporta sistēmu un atjaunojamo energoresursu sfērās, informē ministra padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Ābelniece.

Abas amatpersonas ceturtdien tikušās, lai pārrunātu Latvijas un Nīderlandes veiksmīgo sadarbību transporta, sakaru un loģistikas jomā.

"Nīderlandes ostu attīstības modeli esam izmantojuši, plānojot Latvijas ostu pārvaldības reformu," atzina satiksmes ministrs, uzsverot arī Latvijas un Nīderlandes ilggadējo sadarbību starp ostām.

Nīderlande ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris kravu pārvadājumos pa jūru, un Rīgas Brīvostas izaugsmes stratēģijas plānošanā plānots piesaistīt zināšanas un pieredzi no Roterdamas ostas starptautiskajiem konsultantiem. Tāpat šajā nedēļā Latvijas transporta nozares uzņēmēji Roterdamā piedalījās starptautiskajā izstādē "Bereakbulk Europe" ar "Via Latvia" stendu.

Satiksmes ministrs atzinīgi novērtēja Nīderlandes īstenoto satiksmes plānošanu tā, lai ikviens tās dalībnieks - gājējs, velobraucējs vai autobraucējs - justos labi un droši, tostarp arī veiksmīgos risinājumus, savienojot tādus satiksmes mezglus kā ostas un lidostas ar pilsētas infrastruktūru. Ministrs pastāstīja, ka arī Latvijā pirmo reizi tapusi valsts mikromobilitātes infrastruktūras attīstības stratēģija un valsts budžetā apstiprināts papildu finansējums veloceļu izbūvei.

Linkaits arī pievērsa uzmanību aviācijas jomai. Šajā vasarā starp Latviju un Nīderlandi lidojumus veic trīs kompānijas, kas ir labs rādītājs, aviācijas sektoram atgūstoties no pandēmijas sekām. Papildus, ministrs aicināja Nīderlandi iesaistīties vairākos projektos, kas attīstīs gan attiecības starp abām valstīm, gan būtu vērtīgs pienesums Latvijas transporta jomai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu