Likumā palielina Finanšu izlūkošanas dienesta darbinieku maksimāli pieļaujamo mēnešalgu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, ar kuriem palielināta Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) amatpersonu, darbinieku maksimāli iespējamā mēnešalga.

Pieņemtie grozījumi veikti Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, lai FID algas pielīdzinātu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas amatpersonu (darbinieku) mēnešalgai.

Līdz šim likumā bija noteikts, ka FID darbinieku mēnešalga nedrīkst pārsniegt finanšu un apdrošināšanas jomas bāzes mēnešalgas apmēru, kam piemērots koeficients 4,05 un kas noapaļots pilnos eiro. Likumā arī ir noteikta formula finanšu un apdrošināšanas jomas bāzes mēnešalgas apmēra aprēķināšanai.

Šodien parlaments attiecīgo koeficientu palielināja līdz 4,95.

Attiecīgo priekšlikumu likuma grozījumiem iesniedza Saeimas deputāts Juris Pūce (AP), kurš rosinājuma pamatojumā skaidro, ka FID galvenās funkcijas ir veikt aizdomīgu darījumu un citas saņemtās informācijas kontroli un iegūt, apstrādāt, analizēt un sniegt izmeklēšanas iestādēm, prokuratūrai un tiesai informāciju, kuru var izmantot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas vai saistīta noziedzīga nodarījuma novēršanai, atklāšanai, kriminālprocesam vai iztiesāšanai.

FID pārrauga finanšu plūsmas un nepieļauj finanšu sistēmas ļaunprātīgu izmantošanu, uzsver politiķis. Taču līdz šim FID noteikts atšķirīgs atalgojuma apmērs, kā FKTK amatpersonām, lai gan abas institūcijas darbojas finanšu sektorā, norāda Pūce.

Tāpēc lai sekmētu FID darbības stratēģijā noteikto mērķu sasniegšanu un uzdevumu izpildi, piesaistot motivētus ierēdņus un darbiniekus, attīstot to profesionālās kvalitātes, sasniedzot augsti kvalificētu ekspertu līmeni nozarē, nepieciešams pielīdzināt FID darbinieku mēnešalgas apmēru FKTK darbinieku mēnešalgai, pauž deputāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu