Aptauja: Iedzīvotāju satraukums par Covid-19 izplatību - zemākais pēdējo divu gadu laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki parkā.
Cilvēki parkā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Iedzīvotāju satraukums par Covid-19 izplatību - zemākais pēdējo divu gadu laikā, liecina "Benu aptiekas" sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Vairāk nekā divus gadus cilvēki gan Latvijā, gan daudzviet pasaulē ir dzīvojuši pastiprinātas trauksmes un satraukuma apstākļos, cerot pēc iespējas ātrāk atgriezties normālos apstākļos. Latvijā faktiski visi Covid-19 ierobežojumi ir atcelti un, lai arī katru dienu tiek reģistrēti pāris simti jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu, redzams, ka iedzīvotāju satraukums par Covid-19 ir ievērojami mazinājies.

Tikai 3% iedzīvotāju saistībā ar Covid-19 izjūt ļoti augstu satraukumu, 10 baļļu skalā to vērtējot ar 9 vai 10.

12% aptaujāto šobrīd izjūt vidēji augstu satraukumu, vērtējot to ar 7 vai 8. Vidējs satraukuma līmenis ir 19% aptaujāto, kamēr 66% iedzīvotāju saistībā ar Covid-19 izplatību ir zems vai ļoti zems satraukuma līmenis un viņi to vērtē ar no 1 līdz 4.

Divu gadu griezumā šobrīd ir zemākais iedzīvotāju satraukuma līmenis par Covid-19 izplatību, bet augstākais tas bija 2021.gada janvārī, kad ļoti augstu satraukumu izjuta katrs piektais jeb 20% respondentu, vidēji augsts satraukums bija 27%, vidējs - 25%, bet zems vai ļoti zems - 28%.

Iepriekš zemākie iedzīvotāju satraukuma rādītāji par Covid-19 izplatību bija pērnā gada jūlijā.

Raugoties divu gadu griezumā pēc dažādām demogrāfijas grupām, augstāku satraukumu izjuta sievietes un gados jaunāki cilvēki.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", no 10. līdz 12.maijam aptaujājot 1718 respondentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu