Pūce: ST tiesneša amatam būtu labi virzīt akadēmiskās jomas pārstāvi vai tiesnesi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Lai saņemtu pēc iespējas plašāku Saeimas deputātu atbalstu, Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam būtu labi virzīt akadēmiskās jomas pārstāvi vai tiesnesi, aģentūrai LETA pauda "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Vaicāts par ST kandidātu izvirzīšanu, politiķis norādīja, ka 13.Saeimā ir iezīmējušās ļoti asas domstarpības par to, kāds kandidāts jāvirza ST tiesneša amatam. Tāpat jāņem vērā, ka tiesneša apstiprināšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss, skaidroja Pūce.

AP frakcijas vadītājs norādīja, ka pēdējā laikā ar ST tiesnešu ievēlēšanu nav gājis viegli. Tāpēc nepieciešams plašs atbalsts, piemēram, koalīcijas līmenī, lai potenciālais kandidāts būtu gatavs pretendēt uz šo amatu, norādīja politiķis.

Pūce skaidroja, ka pie vajadzības var arī pagarināt termiņu ST tiesneša kandidātu pieteikšanai.

Kā ziņots, ST tiesneša pilnvaras 23.maijā beigsies Daigai Rezevskai, tāpēc parlamentā plānots rīkot jauna tiesneša vēlēšanas, informēja Saeimas Preses dienestā.

Parlamenta Prezidijs un Frakciju padome nolēmusi, ka kandidatūras ST tiesneša amatam izvirzāmas līdz 27.maijam.

Rezevska iepriekš tiesneša amatā bija apstiprināta pēc Saeimas deputātu priekšlikuma, tāpēc arī šoreiz kandidatūras būs jāizvirza parlamentāriešiem.

Pieteikt pretendentu ST tiesneša amatam ir tiesības ne mazāk kā desmit Saeimas deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu