VUGD otrdien dzēsis 28 ugunsgrēkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 71 izsaukumu, no kuriem 28 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, portālu TVNET informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 24. maija pulksten 6.30 līdz 25. maija pulksten 6.30, ugunsdzēsēji glābēji saņēma 71 izsaukumu – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem četri bija kūlas un divi meža ugunsgrēki, 32 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Pulksten 19.39 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Celtnieku ielu Olainē, kur ugunsgrēks izcēlies dārza mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka dārza māja deg 3 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 20.45 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 16.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspils pagastu, ka uz autoceļa deg mikroautobuss 12 kvadrātmetru platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg mikroautobuss pilnā platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Pulksten 18.45 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma vairākus izsaukumus, kur palīdzība bija nepieciešama cilvēkiem pie ūdenstilpēm.

Pulksten 17.51 saņemts izsaukums uz Olaines pagasta Jāņupi, kur dīķī iekritis cilvēks, kurš saviem spēkiem nespēj tikt ārā. Notikuma vietā konstatēts, ka dīķī esošais turas pie cita cilvēka pamestas virves. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku no dīķa izcēla.

Īsi pirms pulksten 19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Flotes ielu Rīgā, kur Daugavas vidū kādam bija salūzis ūdens motocikls un viņš saviem spēkiem krastā nespēja nokļūt. Ar motorlaivas palīdzību cilvēks ar ūdens motociklu nogādāts krastā. Bet pulksten 19.33 saņemts izsaukums uz Simtgades aleju Rīgā, kur  katamarāna braucējam, bija nepieciešama mediķu palīdzība. Ugunsdzēsēji glābēji nogādāja cilvēku krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, matracis, sadzīves mantas, kūla, meža zemsedze, elektrības transformators, divas vieglās automašīnas, divi šķūņi, divas pirtis, nojume, divas dārza mājas un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu