Krievija mēģina kreisera “Moskva” bojāgājušo jūrnieku mātes iesaistīt melu izplatīšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Krievijas raķešu kreisera “Moskva” nogremdēšanas Melnajā jūrā bezvēsts pazudušo jūrnieku mātēm Krievijas varas iestādes piedāvājušas labprātīgi atzīt, ka viņu dēli gājuši bojā katastrofas, nevis karadarbības rezultātā.

Par to Krievijas laikrakstam “Novaja gazeta. Jevropa" pavēstīja divas karavīru mātes, kuru dēli atradās obligātajā dienestā uz kreisera “Moskva”, kad to aprīlī nogremdēja Ukrainas bruņotie spēki.

Viena bezvēsts pazudušā obligātā dienesta kareivja māte, kura vēlējās palikt anonīma, laikrakstam atklāja, ka viņa kādu laiku neveiksmīgi mēģinājusi noskaidrot, kas noticis ar viņas dēlu, - sieviete viņu meklēja visās iespējamajās vietās, arī militārajos hospitāļos.

Pēc tam sieviete no kara komisariāta saņēmusi izziņu, kurā teikts: “Ar nožēlu paziņojam, ka jūsu dēls katastrofas rezultātā pazudis bez vēsts.”

Šai izziņai bijis pievienots iesniegums, kas jau uzrakstīts kareivja mātes vietā, kurā teikts, ka viņa atzīst, ka viņas dēla ķermenis nav ticis atrasts “pēc notikušas katastrofas”.

Sieviete informēju kara komisariātu, ka viņa šo iesniegumu parakstīt netaisās. Pēc tam viņai zvanījuši no kara komisariāta un stāstījuši, ka vairākas citas ģimenes šādus iesniegumus jau parakstījušas un aicinājušas viņu rīkoties tāpat.

Kreiseris “Moskva” nogrima 13.aprīlī. Ukraina paziņoja, ka kuģim trāpījušas divas Ukrainas pretkuģu raķetes "Neptun". Šo informāciju apstiprināja arī ASV. Krievija to noliedza, atzīstot tikai to, ka uz kuģa bija izcēlies ugunsgrēks.

Krievija līdz šim oficiāli ir atzinusi, ka uz “Moskva” gājis bojā viens karavīrs. Vēl gandrīz 30 esot pazuduši bez vēsts, bet visi pārējie esot izglābti.

Uz kuģa bija aptuveni 500 cilvēku.

Ukraina iepriekš ziņoja, ka “Moskva” esot piedalījusies kaujas operācijā netālu no Čūsku salas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu