Krievijas oligarha superjahta uzņēmusi kursu uz pagaidām nezināmu galamērķi

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

150 miljonus dolāru vērtā superjahta "The Pacific", kas pieder Krievijas oligarham Leonīdam Mihelsonam, ir parādījusies Maltas piekrastē, tomēr tās  galamērķis pagaidām nav zināms, informē aģentūra "Bloomberg". 

85 metrus garā jahta "The Pacific" šobrīd atrodas pie Maltas. "The Pacific" atrašanās vietas transponderis norāda Ēģipti kā tās nākamo galamērķi, taču iepriekš kā jahtas galamērķis bija norādīta Barselona. 

Pirms parādīšanās pie Maltas "The Pacific" atrašanās vieta nebija zināma, jo gandrīz divas nedēļas jahtas transponderis bija izslēgts.

Spānijas varas iestādes pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā konfiscējušas vismaz četrus luksusa kuģus, kas saistīti ar krievu oligarhiem, kuriem piemērotas Eiropas Savienības sankcijas. Pēc Ēģiptes sasniegšanas "The Pacific", iespējams, varētu doties uz Maldīvu salām vai Turciju, kur patvērumu ir meklējušas citas jahtas, kas saistītas ar sankciju sarakstos iekļautajiem krieviem.

Krievijas oligarhi šobrīd tiek pastiprināti uzraudzīti, jo karš Ukrainā ilgst jau ceturto mēnesi. ASV un Apvienotā Karaliste ir starp valstīm, kas izmanto sankcijas, lai sodītu prezidentam Vladimiram Putinam tuvākos cilvēkus par iebrukumu Ukrainā. Itālija, Spānija un citas Eiropas valdības ir konfiscējušas villas un luksusa automašīnas, iesaldējušas bankas kontus, kas pieder Krievijas bagātākajiem pilsoņiem. Šobrīd jau konfiscētas vairāk nekā desmit jahtas 2,25 miljardu dolāru vērtībā.

Sankciju un konfiskāciju dēļ luksusa kuģi ir devušies uz vietām, kur nav tik lielas iespējas piemērot vai ieviest sankcijas. Daži kuģi ir nobraukuši vairāk nekā 5000 jūras jūdžu kopš iebrukuma sākuma februārī.

Arī Turcija ir bijis iecienīts galamērķis Krievijas megajahtām, tostarp miljardiera Aleksandra Abramova 100 miljonus dolāru vērtajai jahtai "Titan".

Leonīds Mikhelsons ir pasaules 44. turīgākais cilvēks. Viņa mantiskā vērtība šobrīd ir apmēram 26,5 miljardu dolāru. Mikhelsons ir "Novatek", lielākā nevalstiskā dabasgāzes piegādātāja Krievijā, izpilddirektors. "Novatek" ir iekļauts ASV sankciju sarakstā, taču pašam Mikhelsonam ASV sankcijas nedraud. "Novatek" saražo aptuveni desmit procentus no Krievijā iegūtās gāzes. 

Nav skaidrs, vai Mikhelsons  atrodas uz "The Pacific" klāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu