ASV tomēr piegādās Ukrainai daudzlādiņu reaktīvās raķešu sistēmas, apgalvo medijs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija sliecas uz to, lai tomēr piegādātu Ukrainai tāla darbības rādiusa daudzlādiņu reaktīvās raķešu sistēmas (Multiple Launch Rocket System – MLRS), vēsta ASV raidsabiedrība CNN, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

CNN rīcībā esošā informācija liecina, ka jau nākamajā nedēļā ASV paziņos par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai, kurā būs iekļautas arī MLRS.

MLRS sistēmas Ukraina lūdz piegādāt jau nedēļām ilgi. Tomēr līdz šim Vašingtona to nav darījusi, bažījoties, ka tas var novest pie konflikta eskalācijas, ja Ukraina ar šīm sistēmām izdarīs triecienus pa mērķiem Krievijas teritorijā.

Pentagons arī bažījies, ka MLRS krājumi ASV nav pārāk lieli un šo sistēmu nodošana Ukrainai varētu radīt riskus ASV drošībai. Šā iemesla dēļ Pentagona pārstāvji pagājušajā nedēļā esot tikušies ar bruņojuma ražošanas uzņēmumu “Lockheed Martin”, lai apspriestu iespējas palielināt MLRS ražošanu.

CNN arī norāda, ka pēc MLRS sistēmu piegādes Ukrainas kareivjiem būs nepieciešamas aptuveni divas nedēļas, lai iemācītos ar tām apieties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu