Dienvidosetija atliek "referendumu" par pievienošanos Krievijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Dienvidosetijā vēl netiks rīkots "referendums" par pievienošanos Krievijai, liecina pašpasludinātās Dienvidosetijas republikas prezidenta Alana Gaglojeva pirmdien parakstītais dekrēts.

Ar to Gaglojevs apturējis iepriekšējā prezidenta Anatolija Bibilova dekrētu, kas šādu "referendumu" paredzēja rīkot 17.jūlijā.

Gaglojeva dekrētā teikts, ka ar Krieviju nekavējoties tiks rīkotas "konsultācijas par visu jautājumu kompleksu saistībā ar Dienvidosetijas Republikas un Krievijas Federācijas tālāko integrāciju".

Ar šo dekrētu arī izveidota delegācija konsultācijām, kuru vada pats Gaglojevs.

Jau ziņots, ka Bibilovs 13.maijā parakstīja dekrētu, kas paredzēja rīkot "referendumu" par pievienošanos Krievijai.

8.maijā notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā Gaglojevs uzvarēja Bibilovu un 24.maijā nomainīja viņu prezidenta amatā.

Abhāzija un Dienvidosetija pasludināja neatkarību no Gruzijas 90.gadu sākumā, taču šīs separātiskās republikas pastāv ar Krievijas militāru un finansiālu atbalstu un tajās ir izvietots Krievijas karaspēks.

Krievija pēc 2008.gada kara ar Gruziju atzina Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm, taču vēl tās atzīst tikai Nauru, Nikaragva, Sīrija un Venecuēla. Pārējā pasaule Abhāziju un Dienvidosetiju uzskata par Gruzijas sastāvdaļu de iure.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu