Darbinieku trūkuma dēļ uz laiku varētu slēgt ugunsdzēsēju posteņus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Nav izslēgts, ka darbinieku trūkuma dēļ nāksies uz laiku slēgt ugunsdzēsēju posteņus, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" atzina jaunais bezpartejiskais iekšlietu ministrs Kristaps Eklons.

Pēc viņa paustā, katram dienestam ir jāiziet kaut kāds evolūcijas periods, un arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), kurā Eklons līdz šim bija priekšnieka vietnieks, gaidīja papildu finanses un štatus, cerot, ka situācija uzlabosies.

"Mēs esam gatavi daudz ko darīt idejas vārdā. Un mēs staigājam pa naža asmeni, jo divi nedrīkst braukt uz ugunsgrēku," situāciju, kad dažos VUGD posteņos dežūrē tikai divi darbinieki, komentēja Eklons.

Viņš atzina, ka šāda situācija daudzās struktūrvienībās ilgst pat pusgadu. "Tas ir ļoti slikti, bet tādā situācijā ir nostādīts ugunsdzēsības dienests," sacīja bijušais VUGD darbinieks.

Taču "ir lietas, kas nedrīkst turpināties", un, ņemot vērā, ka cerības par papildu līdzekļiem VUGD nepiepildījās, plānots parakstīt rīkojumu, ka neviena struktūra nesāk darbu, ja nebūs vismaz trīs darbinieki, informēja Eklons. "Tas primāri ir pašu glābēju drošības dēļ," piebilda amatpersona.

Viņš pieļauj, ka šogad risinājums problēmai netiks raksts, tāpēc "mēs iesim uz to, ka mēs slēgsim posteņus ciet". Pēc Eklona paustā, tas iespējams arī īslaicīgi - uz kādām stundām vai vienu dienu.

"Tādi precedenti jau ir bijuši, tas nav nekas jauns, mēs vienkārši to neafišējam," piebilda ministrs.

Pēc viņa paustā, VUGD ir pārkritis tai sarkanajai līnijai, kad kaut kas ir kardināli jāmaina.

Kā ziņots, Saeima līdzšinējo VUGD priekšnieka vietnieku Eklonu par iekšlietu ministru apstiprināja pagājušajā nedēļā. Viņu šim amatam virzīja "Attīstībai/Par!", kuras virzītā iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) demisionēja pēc tam, kad saistībā ar 9. un 10.maija notikumiem Uzvaras parkā bija zaudējusi atsevišķu koalīcijas partneru un premjera uzticību.

Eklons aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka ministra amatā iecerējis turpināt savas priekšgājējas Golubevas iesāktos darbus un iespēju robežās virzīt arī savas iniciatīvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu